Tarta cu prune

de MOKUSKA in Prajituri, 29 Aug 2015 | 3863 vizualizari

 

Cea mai reusita tarta ever.... Multumesc Timi pentru reteta aluatului perfect! :-*

 

INGREDIENTE

  • 130 unt
  • 1 lingura de zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • coaja la 1 lamaie si 3 lingurite de zeama
  • 1 ou
  • praf de sare
  • 1 lingura de gris
  • 600 g prune
  • 1 plic zahar vanilat
  • praf de scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale.  Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre timp am spalat prunele, le-am taiat in 2 si le-am soc samburii.

Aluatul rece l-am scos pe masa de lucru tapetata cu faina, l-am mai framantat putin cu 2 linguri de faina si l-am intins putin mai mare decat tava. Cu ajutorul sucitorului l-am asezat in tava tapetata cu unt si faina, tot cu ajutorul sucitoruui am "taiat" surplusul de aluat jur imprejur, pe care l-am folosit la ornat.  Cu ajutorul degetelor am impins aluatul bine in tava, dupa care l-am presarat cu gris.

Prunele jumatati le-am asezat cu coaja in jos peste aluat, le-am presarat cu zaharul vanilat, praful de scortisoara, floricelele ornament le-am asezat deasupra.
Tarta am lasat-o la cuptorul fierbinte 15 minute la foc mediu si 20 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

sa nu lasati prunele presarate cu zahar mai mult timp, pentru ca se inmoaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Aletta 1

01.09.2015, 20:31

arata tare apetisant

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:20

Ce bunatate . Arata superb . Felicitari

MOKUSKA 1

04.09.2015, 16:50

va multumesc dragilor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu visine