Tarta de fructe

de helwa in Prajituri, 1 Apr 2012 | 3700 vizualizari

 

Dragele mele ,
va prezint o prajitura cu fructe exotice , dar care iese foarte foarte bine si cu mere (4-5mere ) in cazul in care sunteti mari iubitoare de fructe autentice :)
Este usor de preparat ,iar cei dragi voua cu siguranta vor fi incantati.

Va doresc pofta buna :*

 

INGREDIENTE

In primul bol :

  • 4oua
  • 1 pahar si jumatate de faina
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • jumatate de pachet de unt
  • coaja de lamaie

In al doilea bol:

  • fructe taiate cubulete (sau doar mere -- rezultatul va fi o tarta de mere)
  • jumatate de pachet de unt
  • 1 pahar de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 fiola de esenta ( rom sau vanilie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de fructe:

In primul bol se bat 4 oua. Adaugam apoi un pahar si jumatate de zahar si un pahar si jumatate de faina . Compozitia va fi destul de densa , asa ca adaugam peste o jumatate de pachet de unt topit( dar nu fierbinte). Completam cu putina coaja de lamaie (daca va place, nu e obligatoriu).

In al doilea bol punem fructele taiate cubulete  . Daca se folosesc mere se stoarce deasupra o jumatate de lamaie pentru a evita oxidarea.
Adaugam un pahar de faina , un pachetel de praf de copt si esenta .

Rasturnam primul bol in cel de-al doilea si amestecam bine. Se toarna apoi totul intr-o tava tapetata cu unt sau putin ulei.

Se lasa la cuptor aproximativ 35-40 minute. La o temperatura de 180° C

 Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Cris2711 1

03.04.2012, 11:42

imi place tare mult reteta ta Helwa

guciu_pufy 1

06.06.2012, 21:09

Bya Ralu 1

14.08.2012, 10:09

bunnnnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem de cirese