Tarte au flan

de Ligia Bxl in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 3000 vizualizari

 

Si inca o reteta de pe la scoala o reteta tareee buna :D

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de foaie ptr tarta(ptr mai multe tarte)

  • 1.200 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 3 oua
  • 5 dl lapte
  • 20 gr sare
  • 500 gr unt

Pentru compozitia de flan(ptr mai multe tarte)

  • 1 litru frisca lichida
  • 500 gr de zahar numai daca frisca nu este dulce
  • 10 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte au flan:

Se pune faina pe planul de lucru.

Se face o fantana inauntru(un spatiu gol) unde se pune drojdia faramitata,apoi peste zaharul si ouale,apoi se toarna laptele la temperatura camerei si se amesteca cu degetele incet pana se dizolva toate,se amesteca incet faina pana devine o coca mai legata se adauga sarea si untul si se amesteca toate pana devine omogena.Nu se framanta foarte mult ci doar pana sunt toate incorporate.

Se lasa la odihnit 10 minute,apoi se amesteca putin compozitia si se cantaresc bule de 140 gr.

Aceste bule se invelesc cu un plastic si se lasa la odihnit 15 minute.

Se intrinde apoi o foaie de tarta (depinde de forma fiecaruia)eu dau un exemplu( 120 gr de coca ptr un diametru de 20 cm=20 tarte.

Aceasta foaie de tarta se pune in forma unsa cu unt, apoi se aseaza marginea cu degetele si cu ruloul se trece peste bordura ptr a o taia.

Se inteapa in interior cu furculita(inauntru se pot pune pere din compot).

Se toarna peste,cu un polonic din compozitia de flan preparata astfel:

Se amesteca zaharul cu ouale si frisca lichida cu un tel si se mai lasa la odihnit(pentru  a se topi zaharul) apoi se toarna peste tarta dar nu pana sus de tot(sa mai fie 1 cm spatiu).

Se lasa cateva minute apoi se introduce in cuptor la 170-180°c.

Se coace circa 40 min (deasupra trebuie sa fie rumena,iar dupa ce sa copt ptr a obtine acele forme din poza trebuie intoarsa tarta cu fata in jos pe un gril.

Se poate servi calda cat si rece.

Sa aveti pofta! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au flan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:18

Ligia Bxl 1

10.05.2016, 15:40

Rux

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si mascarpone