Terină de clătite cu pere şi sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 9 Oct 2011 | 4728 vizualizari

 

Adică un fel de fix-pix,că nu prea aveam chef să mă complic.Mă gândisem la nişte pere înecate în sos caramel,dar parcă îmi era dor şi de clătite.Acuma nu cred ca o să se supere cineva că le-am adunat într-un desert.Problema a fost că pe când am vrut pere,de abia am gasit la piaţă din cele de care aveam nevoie.A mai rămas puţin caramel şi pentru terină,după ce au dat fetele iama la borcănelul meu.

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 3 oua
  • Lapte
  • Apa minerala
  • Faina
  • Sare
  • Ulei

Pentru umplutura:

  • 1 kg de pere
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • Scortisoara

Sos caramel:

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca
  • Sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de clătite cu pere şi sos caramel:

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi  necesare cam 10-12 clatite.

Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se inmoaie sufiecient cat sa le putem zdrobi.Adaugam vanilia si inca un praf de scortisoara.

Cand s-au racit le sfarâmam cu o furculita,pot sa mai ramana si bucati întregi.

Intr-o forma de chec asezam o folie alimentara,apoi asezam primul rand de clatite,astfel încat sa îmbrace si marginile formei.Apoi punem umplutura de pere.Intindem putin si pe marginile formei(eu am uitat sa fac asta).Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si pliem clatita peste ea.Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.La final incheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la inceput.Acoperim cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider cateva ore.Dupa acest timp,rasturnam pe un platou.

Servim cu sos caramel,frisca si …multa poftă.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de clătite cu pere şi sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (85)

diaconta 1

14.10.2011, 21:52

Facem Mena,dar atunci cum ramane cu promisiunile
si nu's asa buna,uite Mona mi-a facut baclavale si n-am vrut sa le impart cu nimeni si apoi am regretat amarnic,dar degeaba

mena29 1

14.10.2011, 21:55

Promisiunile...nu le putem tine,cat am vrea noi asa ca...facem.
Cu baclavalele nu-i nimica,bine ca te-ai cait ca acum esti iertata
Doamne,ce dor imi era de voi

mena29 1

14.10.2011, 21:56

Esti buna,stai fara grija

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu mere si caramel