Tocana de legume cu vita

de Dana_Retetegg in Vita, 31 Ian 2019 | 3489 vizualizari

 

Tocana de legume, fie ea simpla, de post sau cu bucati de carne este un fel de mancare consistent si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vitel,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 leg ceapa verde,
  • 3 morcovi noi,
  • 3 dovlecei,
  • 1 ardei kapia rosu,
  • 2 ardei grasi,
  • 500 g pastai late,
  • 1 kg cartofi,
  • 4 rosii,
  • 1 leg patrunjel,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu vita:

Pulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un capac. Se da focul mic si se lasa 20-30 de minute, sa fiarba inabusita.

  Intre timp se spala legumele si se taie. Mie imi place sa tai legumele mai mari, mai ales ca sunt crude si se gatesc repede. Ordinea in care se pun in tocana, peste carne: ceapa, morcovii, ardeii. Se lasa 10 minute, se amesteca, apoi se continua cu pastaile, cartofii, dovleceii.

  Spre final se pun rosiile taiate cuburi, se condimenteaza mancarea dupa gust si se lasa pe foc, fara capac.

  Patrunjelul tocat marunt se pune la final, dupa ce am oprit focul sau in farfurie.

  Se serveste cu salata sau cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas vienez