Tocanita de ceapa

de burdulea56 in Mancaruri de post, 10 Oct 2010 | 5930 vizualizari

 

Bunica a fost cea care mi-a lasat reteta. Nu e o mancare deosebita, insa, ea o gatea cand culegea ceapa, ca omagiu pt recolta si inca de vreo 2-3 ori in post. Este o mancare destul de satioasa, usor si rapid de gatit. Mie personal imi place, o mananc cu mare pofta.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei gras mic
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 150 ml ulei.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa:

Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si sfecla rosie, sau castraveti murati la soare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de ghebe