Tocanita de miel

de gaby_duceag in Oaie, 1 Oct 2010 | 5278 vizualizari

 

O reteta la care sursa de inspiratie a fost Ina. Bineinteles ca eu nu respect niciodata ce citesc:))), dar la tocanitza ei m-am uitat inainte de a o pregati. >:d

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 ardei
  • foi de dafin
  • rozmarin (1/2 lingurita)
  • sare
  • piper
  • o ceasca de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Dezosam pulpa si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.

Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.

Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea acestuia.

Adaugam apoi o cana de apa (sau mai mult daca e necesar, trebuie sa cuprinda carnea in intregime), ardeii taiati felioare, rozmarinul foile de dafin sare, piper  si fierbem innabusit.

Cand carnea e bine fiarta punem pasta de tomate si lasam pana se ingroasa sosul.

Noi am servit cu mamaliguta si urda framantata cu sare.

De data asta n-am vrut sa pun nicio verdeata, nah!:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

01.10.2010, 19:22

ietete.........a inceput gaby sa gateasca........daca e cu mamaliguta vreau si eu .......hai nu fi rea , nu-mi spune ca nu am scris nimic numai ca sa nu imi dai..................

nadina73 1

02.10.2010, 02:14

eu nu pap sant in trecere doardar las 5f

adasev12 1

02.10.2010, 14:51

f frumos arata, bravo! eu nu servesc miel deloc-deloc, dar tocanita ta merita 5
pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel cu carne tocata amestec