Tocanita din organe de miel cu mamaliguta

de katty in Mancaruri cu carne, 13 Dec 2021 | 4816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel(ficat, bosog, inima)
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 150 gr smantana grasa
  • patrunjel verde pentru decor
  • mamaliga pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din organe de miel cu mamaliguta:

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si o punem la  fiert 10 minute intr-o craticioara cu apa clocotita, dupa care o scurgem. Bosogul il taiem cubulete, il tinem 10 minute in apa rece, dupa  care il oparim 2-3 minute intr-o cratita cu apa clocotita si il scurgem. Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si unt. Cand incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul, apoi ficatul scurs bine. Amestecam ocazional pana ficatul isi schimba culoarea si nu mai lasa sange. Adaugam bosogul  si inima si acoperim cu apa calda. Fierbem  pana zeama scade de jumatate si adaugam pasta de tomate,foaia de dafin, cimbru si piperul. Fierbem pana sosul s-a legat bine, apoi adaugam sare dupa gust si smantana. Amestecam bine si fierbem pana la primul clocot. Servim tocanita cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din organe de miel cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel umplute