Tort

de sabiradu in Torturi, 22 Mar 2011 | 4337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1/2 compot ananas
  • 1/2compot piersici
  • 1 esenta vanilie
  • 6 linguri zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
  • flori din pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Punem gelatina la inmuiat in zeama de la un compot.

Pregatim blatul: Separam ouale, batem albusurile spuma cu zahar, adaugam apa, amestecand incet turnam galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Punem la copt intr-o tava cu hartie de copt si apoi taiem blatul rece in 2 felii

Crema: Amestecam ouale intregi cu zaharul pe foc pana se ingroasa. Adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Batem frisca spuma tare si o amestecam (de jos in sus) cu ouale. Cand crema s-a inchegat putin, adaugam fructele taiate cubulete.

Punem primul blat in tava in care am copt, crema si al doilea blat. Dam la frigider peste noapte. Scoatem tortul din tava, il punem pe un platou si il decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

23.03.2011, 07:25

mai intai frumos si apoi delicios super

sabiradu 1

23.03.2011, 22:16

Va multumesc frumos pentru aprecieri,sunteti super dragute toate.

adry88 1

02.06.2011, 16:54

exceptional arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru cel mai simplu si delicios cheesecake la cuptor

ieri la 21:32

Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

ieri la 17:44

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 11:11

Tarta rustica cu rosii si cascaval

de Rocsi 9

pe 11.09 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars