Tort aperitiv din piure si Ceva Fin

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 4146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr. margarina
  • 2 cutii branza Ceva fin cu smantana
  • 1 cutie Ceva Fin cu masline verzi
  • cca 100 gr. cascaval ras
  • Miez de lapte
  • chimen
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • 1 maslina neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv din piure si Ceva Fin:

Curatam, spalam si taiem cartofii. Ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert, scurgem apa de pe ei, adaugam margarina, crema de branza Ceva Fin cu smantana (2 cutii), chimen, sare si piper dupa gust si ouale intregi (peste cartofii fierbinti). Mixam cu mixerul la viteza mare si obtinem un piure pe care-l vom praji pe ambele fete in tigaie antiaderenta unsa de fiecare data cu ulei.

Se coc la foc iute pentru a se forma crusta si avem mare grija cand le intoarcem, eu m-am ajutat de 2 palete ,sa nu le compromit (sunt destul de fragile)

Mie mi-au iesit 5 "clatite" din piure.

Dupa ce s-a copt prima "clatita", am asezat-o pe o farfurie intinsa si am uns repede un strat de branza Ceva Fin cu masline verzi.

Am trecut mai departe si am copt-o pe cea de-a doua.

Dupa ce s-a copt, am asezat-o cu grija peste prima si am presarat un strat de cascaval ras.

Peste cea de-a treia iar am uns un strat de branza Ceva Fin.

Peste a patra, din nou am presarat cascaval ras.
Apoi am acoperit cu cea de-a 5-a "clatita" iar deasupra am presaarat din nou cascaval ras, am decorat cu miez de lapte, branza Ceva Fin cu masline ramasa, am presarat chimen si am asezat maslina neagra la mijloc.

Gata!

Puteti servi, pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv din piure si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pernite picante de cartofi