Tort buturuga

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 15 Ian 2015 | 4483 vizualizari

 

Tortul buturuga este traditional de Craciun.Anul acesta am facut o buturuga un pic mai altfel.Nu am rulat simplu blatul pentru a rezulta o rulada,practic,ci am taiat blatul si l-am rulat pe verticala.Este un tort spirala,de fapt pe care l-am umplut cu un ganache de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua,
  • 12 ling zahar,
  • 12 ling faina,
  • 2 plicuri praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 300ml fisca,
  • 300gr ciocolata amaruie,
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Galbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie.Se amesteca incet,cu miscari circulare.Compozitia se imparte in doua si se coc,pe rand, doua foi dreptunghiulare,intr-o tava mare.Sunt gata cand trec testul scobitorii.Foile se scot din tava, se ruleaza pe lungime si se lasa sa se raceasca.

Frisca se pune pe foc si cand ajunge aproape de fierbere se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele.Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata.Amestecul se da cateva ore la rece.De preferat sa se faca cu o seara inainte.

Dupa ce a stat la rece,crema se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.Va rezulta o crema spumoasa si aerata.

Cele doua blaturi se intind si se taie in doua,pe lungime.Rezulta astfel patru fasii egale.Fiecare fasie se unge cu crema.Prima fasie se ruleaza si se pune pe platou in picioare.Se continua cu urmatoarele fasii care se adauga una in continuarea celeilalte.

Se opreste un pic de crema pentru a imbraca  tortul.Pe partea de deasupra,eu am mai adaugat un pic de cacao in crema.Decorul,fiecare dupa imaginatia sa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga