Tort clasic de ciocolata

de daniastefania in Torturi, 19 Sep 2015 | 3587 vizualizari

 

Cel mai bun tort simplu de ciocolata. Usor de facut si se topeste in gura. Cui ii place ciocolata si nuca trebuie neaparat sa incerce reteta. Veti fi cuceriti imediat si va deveni o reteta pe care o veti repeta iar si iar.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt
  • 225 gr ciocolata
  • 375 gr zahar
  • 6 oua
  • 225 gr nuca macinata
  • 75 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic de ciocolata:

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul cam 5 minute. Se adauga ciocolata, pe care o topim in prealabil pe bain-marie. Amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam nucile macinate. Amestecam din nou. Adaugam faina, praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam bine totul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga la compozitia anterioara, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade C timp de 50 minute. Se face proba scobitorii. Scobitorea trebuie sa fie putin umeda de ciocolata. Se lasa tortul la racit. Se va lasa putin la mijloc, iar marginile vor crapa putin. Un tort absolut delicios! Merita incercat! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice ciocolata doriti. Eu am folosit 125 gr amaruie si 100 gr cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

daniastefania 1

19.09.2015, 22:35

Multumesc!

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:17

Gicuta 1

21.09.2015, 14:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de caramel