Tort cu banane

de amalia_84 in Torturi, 3 Feb 2013 | 4481 vizualizari

 

Este un tort delicios si foarte usor de preparat.Eu il prepar intotdeauna de revelion.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao

Pentru crema:

  • 250 gr. frisca batuta
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ciocolata alba rasa
  • 4 banane

Pentru sirop:

  • 100 gr. zahar
  • 1 ceasca apa

Pentru galazura de ciocolata(la rece):

  • 150 gr. zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 5-6 linguri de margarina fiarta
  • cirese sau visine din compot
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu banane:

Pentru blat:Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema.Se adauga faina si cacaua,se amesteca si se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace,este gata cand trece testul cu scobitoarea.Se scoate din forma numai dupa ce s-a racit.Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut la foc din zahar si apa.

Pentru crema:Ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile.Se adauga frisca si se amesteca foarte bine.Din crema se opresc 5 linguri pentru decor iar restul cremei se intinde pe o jumatate a blatului insiropat,se aseaza bananele taiate pe lung,se acopera cu a doua jumatate a blatului.

Pentru glazura:Se amesteca zaharul pudra cu cacaua,laptele rece si cu margarina fiarta si se pune peste tort.

Decor:Cu ajutorul seringii speciale pentru creme se orneaza tortul cu restul cremei pastrate,se pun ciresele si se da la rece pentru cateva ore. Atentie:dupa fiecare taietura se spala cutitul cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si banane