Tort cu capsuni

de irena in Torturi, 26 Feb 2012 | 10879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat 1 :
  • 115 gr faina,
  • 115 gr zahar,
  • 3 oua.
  • Aluat 2 :
  • 30 gr faina,
  • 30 gr zahar,
  • 1 albus,
  • 30 gr unt,
  • 10 gr cacao.
  • Mousse capsuni :
  • 150 gr capsuni,
  • 10 gr gelatina,
  • 150 ciocolata alba,
  • 450 gr frisca,
  • 50 gr zahar.
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba,
  • 50 gr ciocolata amaruie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 gr gelatina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa fiarta amestecata cu 4 linguri gem capsuni.
  • Decor:
  • 100 gr capsuni
  • 100 gr frisca.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Prepar aluatul 2 - amestec ingredientele si intind pe o hartie de copt,intr o tava de copt ,apoi trasez linii si pun in congelator.

Prepar aluatul 1 - mixez ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul,incorporez treptat faina,amestecand de jos in sus si torn acest aluat peste primul aluat ,apoi coc in cuptorul preincalzit la 180 C, ptr 10 min.Las sa se raceasca,apoi tai fasii si tapetez o forma de tort cu acest aluat,apoi insiropez.

Mousse capsuni - Hidratez gelatina.Intr o cratita ,pe baie de abur,torn 250 ml frisca( din cele 450 ml)si cand incepe sa fiarba inchid focul si adaug ciocolata tocata.Separat mixez pe foc,ptr 10 min, capsunile cu zaharul,apoi inchid focul si adauga gelatina,apoi amestec cu crema de frisca si ciocolata.Las sa se raceasca si amestec usor cu restul de 200 ml frisca batuta in prealabil.Torn mousse ul in forma de tort peste blat.

Glazura: Topesc ciocolata in frisca pe foc mic,las 5 min la racit,adaug gelatina hidratata,las la racit la temp camerei si apoi torn peste mousse ul de capsuni.

Dau tortul la frigider ptr 2 - 3 ore si apoi ornez cu capsuni,frisca,ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cupola cu capsuni si zmeura