Tort cu capsuni si ciocolata

de getix in Torturi, 30 Mai 2013 | 7983 vizualizari

 

de cand l-am vazut la vio_dreams, mi-a ramas gandul la el, asa ca m-am pus pe treaba !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • Crema :
  • 500 ml frisca Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • capsuni
  • Sirop :
  • 1 /2 cana apa
  • 1 lingura miere
  • esenta vanilie
  • 1/2 cana sirop de la capsuni
  • Glazura :
  • 1 tableta ciocolata neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 20 min. Cand este gata scoatem si lasam blatul la racit.

Crema: Capsunile le taiam in jumatate si le amestecam cu 5-6 linguri zahar.  Mixam iaurtul cu mascarpone si zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim frisca apoi amestecam cu crema de mascarpone. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi o dizolvam pt 20 sec. in cuptorul cu microunde si o adaugam in crema de mai sus, amestecand bine. Capsunile se scurg de sirop si se pun in crema .

Pentru sirop se pun pe foc apa cu mierea pana se topeste, adaugam esenta si eu am mai pus si sirop de la capsuni. 

Blatul racit se taie in doua parti egale. In forma in care am copt blatul punem primul blat insiropat, crema cu capsuni si deasupra iar blat insiropat. Se pune la frigider, bine ar fi sa stea peste noapte, dar daca nu reusiti macar 4-5 ore .

Glazura se pregateste astfel: rupem ciocolata bucati, punem laptele, zaharul, uleiul la foc mic si amestecam incontinuu. Glazuram tortul si ornam cu capsuni trase in ciocolata. Eu am pasat o cana de capsuni, iar pasta rezultata am pus-o pe marginea tortului.

Garantat, e bun  !

TIPS-URI

1

eu am amestecat gelatina topita cu putin sirop de capsuni , apoi am luat cateva linguri din crema , am amestecat cu gelatina si abia apoi am pus in toata crema gelatina . Imi era teama sa nu se formeze cocoloase de gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alemaria 1

20.06.2013, 17:11

nu ma ajutati va rog?praf de copt nu se pune in blat?

diaconta 1

20.06.2013, 17:15

Alemaria,se pare ca Georgeta nu a pus,dar eu zic ca poti sa pui putin daca vrei blatul mai crescut.

getix 1

20.06.2013, 18:35

Merci Dia, pt ajutor!
Ale, eu nu am pus la acest blat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici