Tort cu ciocolata Nutella

de IrinaChef in Bucataras in oras, 24 Ian 2013 | 3664 vizualizari

 

O reteta de un tort pufos si consistent , perfect pentru orice ocazie !

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata Nutella:

Pentru Blat :

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece,treptat zaharul se bate pana se face bezea.Galbenusul se freaca cu cele 2 linguri de ulei si se incoporeaza usor un albus batut bine.Se adauga faina cu praful de copt cernute, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit adaugam cacao.

Se toarna intr-o forma unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina,Il lasan 25-30 min depinde de cuptor. Il lasam la racit si se taie in 3 blaturi.

Intre timp facem crema: punem toata Nutella intr-o oala, adaugam esenta de rom si cele 2-3 linguri de lapte (cat sa se formeze o crema ca sa o putem intinde pe blaturi). O dam de pe foc. Punem intr-o tigaie nucile si putin zahar cat pentru a se carameliza si le adaugam in crema facuta.

Facem siropul din apa si zahar si insiropam bine cele 3 blaturi. Punem pe rand un blat si un strat de crema iar la sfarsit  il putem orna cu ciocolata alba ( eu asa am facut) .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata