Tort cu ciocolata si frisca

de alinaelena in Torturi, 22 Mar 2013 | 3943 vizualizari

 

Initial nu aveam de gand sa postez reteta de aceea nu am facut poze in timp ce l-am preparat. Dupa ce l-am ornat mi-a placut cum a iesit si am zis sa-l pun pe site. M-am inspirat de multe ori din retetele postate pe site si ma inspir in continuare.
Este un desert pt. cei care nu tin post..

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg. zahar
  • 3 lg. ulei
  • esenta de migdale

pt. crema

  • un plic dr.oetker crema pajituri cu trufe si rom
  • 250 ml. lapte
  • 3 lg.zahar
  • sirop
  • 600 ml apa
  • 300 gr. zahar sau dupa guste
  • senta de rom

pt. ornat

  • 500 ml frisca Hulala
  • glazura de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 20 gr.unt
  • 20 gr zahar
  • 75 ml lapte
  • 1 lingura frisca nebatuta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si frisca:

Blatul il pregatim astfel: separam galbenusurile de albusuri; batem albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul batand incontinuu dupa care punem faina, galbenusurile frecate cu uleiul si un praf de sare si esenta de migdale,amestecand cu o paleta de sus un jos.

Intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt adaugam amestecul si-l introducem in cuptorul preincalzit . Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.

Intre timp punem la fiert apa si zaharul pt. sirop.Cand se raceste se adauga esenta de rom.

Crema de trufe si rom o pregatim conform instructiunilor de pe pachet.

Blatul rece se taie in 3 parti, se insiropeaza , se pune crema intre blaturi si se lasa la rece pana a doua zi.Eu l-am facut seara si l-am ornat a doua zi dar daca-l faceti dimineata puteti sa-l ornati dupa-masa.

Glazura de ciocolata  se face astfel: se pune ciocolata la bain-marie pana se topeste, separat intr-un alt vas punem laptele , untul ,frisca nebatuta , zaharul si aducem pana la punctul de fierbere; adaugam peste ciocolata topita mestecand incontinu.

Adaugam glazura pe tort si de jur imprejur ornam cu frisca batuta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu flori de salcam