Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)

de corina241 in Torturi, 28 Oct 2010 | 7214 vizualizari

 

mi-a lasat gura-apa de cand am vazut reteta aceasta....si cum fetita mea cea mica implinea in cateva zile 3 anisori am incercat-o....o reusita!!!!s-a mancat TOT in cel mai scurt timp....abia mi-a ramas o feliuta pentru poza(ca doar trebuia sa impart si cu voi)

 

INGREDIENTE

Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 50g cacao
  • 1 praf de copt
  • 15ml esenta rom
Blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 10 ml esenta de rom
Crema:
  • 250g ciocolata menaj
  • 200ml frisca lichida
  • 1 cubulet unt
  • 10 ml esenta de rom
Glazura:
  • 150g ciocolata de menaj
  • 100ml frisca lichida
  • 1 cubulet de unt(cat cel de drojdie)
Sirop:
  • 50ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • 15 ml esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha):

Blatul de cacao:Albusurile le batem separat,adaugam zaharul dupa ce acestea s-au intarit si batem in continuare pana se topeste zaharul.Galbenusurile le amestecam cu uleiul in alt castron,separat.Cand s-au legat ca o maioneza subtire le adaugam peste albusuri.Faina,cacao si praful de copt le turnam in ploaie peste intreaga compozitie,iar la sfarsit esenta de rom.

Pregatim o tava rotunda pe care o tapetam cu hartie de copt,punem compozitia si o dam la cuptor(incins la 180°) pentru 35 min.

Blatul de nucaSe procedeaza ca si la blatul de cacao,iar la final se adauga nuca macinata.

Crema de ciocolata:Ciocolata o punem in bucati impreuna cu frisca si untul la fiert pe bain-marine .Cand a fiert bine o dam jos de pe aragaz si amestecam in continuare cca 1 minut.

Glazura:Procedam la fel ca si la crema de ciocolata,ingredientele fiind aceleasi(doar cantitati diferite)

Siropul:Intr-un ibric punem apa,zaharu si esenta de rom la fiert si o lasam sa dea un clocot,apoi dam siropul la racit.

Asamblare:Blatul de cacao dupa ce s-a racit se taie in 2 si se insiropeaza.peste prima parte de blat insiropat se toarna 1/2 din crema de ciocolata,apoi punem blatul cu nuca insiropat si el,cealalalta jumatate ramasa din crema si la sfarsit partea a-2-a din blatul de cacao.

Am ornat cu glazura si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca(à la Miha)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru cel mai simplu si delicios cheesecake la cuptor

ieri la 21:32

Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

ieri la 17:44

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 11:11

Tarta rustica cu rosii si cascaval

de Rocsi 9

pe 11.09 la 20:48

Lipii grecești - Rețeta simplă și rapidă de casă

pe 11.09 la 09:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash