Tort cu ciocolata si visine

de irena in Torturi, 8 Mar 2012 | 14058 vizualizari

 

La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor !

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 6 linguri faina ,
  • 4 linguri cacao.
  • Mousse ciocolata:
  • 2 oua,
  • 50 gr zahar,
  • 150 gr ciocolata cu lapte,
  • 350 gr frisca,
  • 50 ml cafea lichida.
  • Crema
  • 150 gr frisca
  • 150 gr visine ,
  • 2 linguri dulceata visine.
  • Sirop :
  • 3 linguri dulceata visine amestec cu 100 ml apa fierbinte.
  • Glazura:
  • 100 ml apa,
  • 100ml frisca lichida,
  • 100 gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Blat: se amesteca albusurile cu apa si se bat foarte bine ,adaug treptat zaharul,bat bine,apoi adaug galbenusurile,bat si adaug cacao si faina trecute prin sita.Torn aluatul intr o forma cu diam 25 cm ,unsa si tapetata si coc cca 20 min la cuptorul preincalzit la 150 C.Dupa ce blatul s a racit il tai in 3 foi.

Mousse ciocolata si glazura sunt  aceleasi retete ca la Triple chocolate cake.

Crema de visine: amestec 150 gr frisca batuta bine cu mixtul rece facut din 150 gr visine,pe care in prealabil le am fiert impreuna cu dulceta de visine,ptr 5- 7 min.

Asez inelul de tort pe un suport de tort de aceeasi marime cu blatul,apoi asez prima foaie de blat,insiropez,adaug crema de visine,adaug a 2 a foaie blat,insiropez,adaug mousseul de ciocolata,adaug a 3 a foaie blat si dau la frigider ptr 2 ore.

Scot inelul de tort si asez tortul pe un gratr apoi torn glazura si il dau la frigider inca 2 ore,apoi ornez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata,mascarpone si banane