Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 25 Apr 2012 | 6275 vizualizari

 

Acest tort este cel mai simplu tort pe care l-am facut vreodata.
L-am facut pentru ziua surorii mele.
Sursa: Gaby
Gaby l-a facut cu visine, eu am prefereat dulceata de cirese si nu-mi pare rau, a iesit ceva in genul unui jeleu, dar sunt convinsa ca este delicios si cu visine .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un borcan dulceata de cirese negre
  • pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • pentru ornare ( optional )
  • capsuni
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata:

Se unge o forma termorezistenta cu unt, dupa care se aseaza un strat de dulceata.

Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care se bat albusurile spuma cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana cand nu se mai simte.

Se adauga galbenusurile, unul cate unul, uleiul si faina cernuta, se omogenizeaza bine compozitia.

Se toarna compozitia rezultata peste stratul de cirese si se coace la cuptorul preincalzit cca 30- 35 de minute la foc mic.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se lasa putin sa se racoreasca, insa nu trebuie sa se raceasca.

Se pune un platou deasupra formei si printr-o miscare ferma se rastoarna.

Se lasa sa se raceasca bine.

Se pregeteste glazura:

Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste cirese.

Se orneaza optional cu fulgi de migdale si caspsuni sau cu cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cirese negre si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu ciocolata si mascarpone