Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

de BuniMaria in Torturi, 3 Ian 2015 | 3687 vizualizari

 

Am mancat la Bunica si mi-a placut foarte mult.Am asteptat un moment special ca sa-l prepar si care ar fi fost mai bun decat noaptea dintre ani?

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de trandafir
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Caramel
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g, unt
  • 1 mandarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir:

Blatul

Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului.

Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura.

Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins.

Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.

Crema

Caramelizam zaharul intr-o cratita cu acelas diametru cu cea in care am copt blatul.

Tapetam cratita cu zahar caramelizat si lasam sa se raceasca.

Crema

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o bezea ferma.

Scoatem telurile.

Adaugam dulceata de trandafir si amestecam usor.

Punem compozitia de bezea in cratita tapetata cu zahar caramelizat ,punem cratita intr-o alta cratita cu apa fierbinte si dam la cuptor pentru 35 minute.

Se face  testul cu scobitoarea.

Cand este copt ,stingem focul si lasam sa se raceasca in cuptor.

Blatul il taiem in doua.

O parte din blat o punem deasupra cremei si rasturnam cratita.

Ridicam cratita si punem si a doua parte de blat.

 

Glazura

Intr-un ibric sau cratita mai mica punem la topit ciocolata cu untul.

Le aducem in punctul de fierbere,stingem focul si amestecam  bine pentru omogenizare.

Turnam ciocolata peste tort si o intindem usor pe toata suprafata.

Am decorat cu o mandarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

03.01.2015, 20:30

Cum arata!

Rocsi 1

03.01.2015, 21:09

Ce bine sunaaaa

mihaelar63 1

07.01.2015, 17:43

Ce arome fine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir