Tort cu crema de nuci si rom

de claudiaO in Torturi, 10 Noi 2014 | 4554 vizualizari

 

Daca tot mi-am sarbatorit sotul in acest week end, nu se putea sa nu ii fac si un tort.
De acesta data am incercat ceva nou, crema cu nuci...rezultatul ...super bun!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri cu zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri cu faina;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Crema:
  • 400 gr nuca,
  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 600 gr smantana dulce 30%,
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 2 linguri esenta de rom,
  • 120 gr zahar pudra vanilat
Sirop:
  • dulceata de visine
decor: cateva visine din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si rom:

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 20-25 minute. Pentru sigurnata facem testul cu scobitoarea.

Prajim putin nuca si indepartam foitele maron;dupa ce s-a racit bine o macinam fin la robot. Smantana o amestecam usor cu zaharul si o batem pana obtinem o frisca densa, apoi dam la rece.

Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca bine. Amestecam frisca cu nuca si romul, apoi incorporam budinca de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Ungem fiecare foaie cu sirop din dulceata apoi punem crema de nuca. Rulam si asezam sulul in picioare.In continuare procedam la fel si cu celelelate 2 fasii de balt si le asezam in continuarea primului sul. Imbracam tortul in crema ramasa si il orman dupa preferinta;eu am optat pt cateva bobite de visine si niste dungute cu sirop. mergea si o bordura cu nuca macinata dar nu am mai avut ;)

Se lasa la rece cateva ore bune sau cel mai bine peste noate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si crema de visine