Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

de Criss in Torturi, 28 Noi 2010 | 107907 vizualizari

 

 Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat, perfect pentru mese festive sau ocazii speciale.
Este un desert foarte gustos si aromat, cu texturi diferite. Imbina doua deserturi mult indragite: crema de zahar ars si blatul de tort traditional. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

Crema de zahar ars:

  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita  
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina

Ornat:

  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si nuca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat:

Iata cum se prepara Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica.

Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 30 minute. Aici eu zic sa verificati daca s-a inchegat crema sau nu. Eu am lasat-o 40 minute. Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea).  Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Crantz: Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se desprinde de pe hartie si se marunteste cu cutitul, apoi se pune deasupra tortului, dupa ce se imbraca in frisca.

Incearca si reteta de Prajitura cu crema de zahar ars, un deliciu suprem sau delicioasa Budinca de caramel, un desert exceptional.

Iti recomandam si reteta de Flan cu nuca de cocos, delicios si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Oreo de Ziua Romaniei