Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)

de gabytza89 in Torturi, 25 Noi 2012 | 6844 vizualizari

 

initial am vrut sa fac o prajitura cu crema de caramel si biscuiti....dar am ajuns la tort :))

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE BLAT
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 11 linguri de apa
  • 1 praf de copt
INGREDIENTE CREMA DE CARAMEL
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 500 ml de lapte
  • 5 linguri de faina
INGREDIENTE SUPLIMENTARE
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 150 gr nuci macinate
  • 200 g dulceata de capsuni
  • 150 g ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:):

Pregatire blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand apa putin cate putin pana se obtine o crema,  faina se se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat separat spuna apoi se adauga la amestec. Se pune intr_o tava de 26 de cm hartie  de copt, se adauga compozitia si se coace la foc potrivit timp de 35-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.

Pregatire crema de caramel: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine totul lichid,  se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Apoi se adauga laptele (am oprit separat 100 ml) si se amesteca pentru a se topi zaharul ramas pe fundul vasului. Pana acesta se topeste se amesteca laptele oprit (100 ml) cu cele 5 linguri de faina, am pus laptele peste faina pentru a nu ramane cocoloase si am amestecat pana sa facut o pasta moale omogena.Cand zaharul dupa fundul vasului este topit adaug pasta din faina si lapte si amestecam continuu pentru a nu se lipi.Las pana se ingroasa.Crema se da la rece!!!

 Cat timp am lasat crema de caramel la racit am pregatit si budinca de vanilie.Am preferat sa pun 400 ml de lapte in loc de gramajul scris pe cutie , deoarece am vrut sa fie mai groasa.

 Dupa ce blatul, crema de caramel si budinca s-au racit m-am apucat de ornarea tortului...Am impartit blatul in 3!!!Pe primul blat am pus dulceata de capsuni, peste al doilea blat am pus budinca de vanilie si foarte putina crema de caramel. Tortul l-am imbracat in crema de caramel,  ornand cu nucile  macinate si ciocolata rasa!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de capsuni, budinca de vanilie si crema de caramel:)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu blat de savarina