Tort cu iaurt si capsuni

de miremirc in Torturi, 15 Mai 2012 | 51002 vizualizari

 

Reteta de tort o am de la cumnata mea Oriana, careia ii multumesc :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema :
  • 450 ml iaurt de capsuni (zmeura, caise etc)
  • 240 g zahar pudra (sau 12 lg zahar)
  • 3 plicuri gelatina granulata
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g capsuni proaspeti(zmeura, caise etc)
  • Decor :
  • 1 plic tort gelee rosu Dr.Oetker
  • capsuni proaspete taiate 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm, dar ideal cred ca merge d=28 cm).

Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc...) il amestecam cu 240 g zahar pudra . Gelatina o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe.

Peste gelatina topita turnam iaurtul dulce de capsuni.Adaugam frisca batuta spuma si omogenizam. La sfarsit adaugam capsunile proaspete taiate bucatele mici.

In forma rotunda in care am copt blatul, stropim cu putina apa rece, apoi asezam frumos o folie alimentara, O stropim si pe ea cu apa rece. Surplusul de apa il aruncam.

In aceasta forma turnam crema, apoi peste ea asezam blatul si dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

Dupa ce am scos tortul de la frigider il rasturnam invers pe o forma de tort.

Decoram cu felii de capsuni .

Puteti sa-l lasati chiar in aceasta forma finala sau puteti munci in plus, asa cum am facut eu :d , adika : am turnam peste capsuni tort gelee rosu de la Dr.Oetker, pe care l-am pregatit conform instructiunilor de pe pliculet.

Am batut 200 ml frisca lichida , cu care am uns marginile tortului si am facut cateva aveline cu ajutorul spritului pentru ornat

Tortul se lasa la frigider pana in momentul in care il serviti.

Excelent, rapid, usor si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Cupola cu capsuni si zmeura