Tort cu iaurt si jeleu

de jolygina in Torturi, 2 Aug 2010 | 9478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un iaurt de fructe de 500ml
  • frisca lichida 500ml
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru jeleu
  • un compot de fructe exotice

un pandispan facut din:

  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • un praf de copt
  • un compot de caise
  • 12 linguri de zahar
  • un pachet foi de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu:

Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,

gelatina se pune la inmuiat.
Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul cateva minute pe toate dupa care o bagam la frigider.
Pandispanul se face in mod obisnuit dar se pune intr-o forma de tarta eu l-am pus intr-o forma de tarta de silicon,l-am copt 25 min si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua.
Jeleul se face din 250ml de suc de compot si se pune la rece.
Cand asamblam tortul punem blat jos il asamblati daca aveti o forma de tort care i se scoate fundul , eu mi-am cumparat o forma circulara speciala pentru astfel de torturi.
Se pune blat jos, o parte din crema fructele exotice taiate cubulete si restul de crema peste care punem jeleul care a fost taiat si el in forme diferite patrat,triunghi sau dreptunghi dupa preferinte, si deasupra se pune blatul ramas.
Se orneaza cu caise si frisca daca vreti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi nuci