Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra

de Lavinia in Torturi, 7 Iul 2013 | 5859 vizualizari

 

Am adus desertul de duminica :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • coaja de la 1 lamaie mare
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • coaja de la o portocala

Crema :

  • 3 oua
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 50 ml zeama de portocala
  • 10 g gelatina(1 plic)+50 ml apa rece
  • 110 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 350 ml frisca lichida
  • 80 ml lapte

Decor:

  • 125 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
  • frisca
  • aschii de ciocolata
  • ciocolata alba topita(optional)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra:

Blat:

Bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana acesta se topeste.

Adauga uleiul,galbenusurile si mixeaza inca 1 minut la viteza mica.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula cu miscari de sus in jos.

La final adauga coaja de lamaie.

Tapeteaza o forma de tort(26 cm) cu unt si faina sau hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pt 35 de minute (testul scobitorii)

Lasa blatul la racit si taie-l in 3 pe orizontal.

 Sirop:

Fierbe apa cu zaharul si coaja de portocala 3-4 minute.

Strecoara siropul si lasa-l la racit.

Crema:

Bate ouale intregi cu zaharul ,zeama de lamaie si zeama de portocala pe baie de abur pana se ingroasa.

Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi adaugo peste crema de oua si amesteca bine pana se topeste.

Bate frisca cu zaharul vanilat apoi adauga crema de oua si laptele si amesteca usor cu o spatula.

Asamblare:

Blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.

Da tortul la rece pentru minim 5-6 ore(eu l-am lasat peste noapte)

Topeste ciocolata cu frisca lichida si glaseaza toata suprafata tortului.

Imbraca marginile in frisca si decoreaza dupa plac.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie,portocala si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat