Tort cu morcov si lamaie

de Bianca20 in Torturi, 27 Aug 2015 | 8772 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 g. faina;
  • 225 ml, ulei;
  • 10 g. praf de copt;
  • 1 lgt. ghimbir;
  • 1 lgt. rasa scortisoara;
  • un praf nucsoara;
  • 3 oua;
  • 300 g. morcovi;
  • 200 g. zahar;
  • un praf sare;
  • 1/4 lgt. bicarbonat;
  • 2 lg. zeama de lamaie;

Crema:

  • 2 lamai;
  • 2 oua;
  • 2 lg. amidon;
  • 6 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 500 ml. frisca lichida;

Sirop:

  • 300 ml. apa;
  • 2 lg. zahar;
  • 1/2 lamaie;

Decor:

  • 200 g ciocolata alba;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcov si lamaie:

Blat: Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga morcovul ras si se amesteca de sus in jos pana la omogenizarea completa. Compozitia se imparte in 3. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 24 cm diametru. Se coc pe rand cele 3 blaturi la 180 de grade timp de 15-20 minute. Puteti sa coaceti un singur blat, pe care il taiati in 3 si pe care il lasati 40-45 de minute in cuptor.

Crema: Ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul . Se adauga coaja de la o lamaie si zeama de la amandoua. Se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga untul si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza frisca si se adauga peste crema racita.

Decor: Se taie din hartie de copt fasii de diferite lungimi si dreptunghiuri de inaltimea tavii in care s-a copt blatul. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se intinde pe fasii si dreptunghiuri. Se lasa sa se intareasca putin. Fasiile se indoaie, unind capetele. Se dau la frigider.

Se pune primul blat in forma de tort cu inel detasabil. Se adauga 1/3 din siropul pe care il facem punand apa, lamaia si zaharul pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga 1/2 din crema si se pune al doilea blat. Il insiropam, adaugam restul de crema, oprind 3-4 lg. pentru ornat. Se pune si ultimul blat, il insiropam, adaugam crema oprita si dam la frigider pentru 3-4 ore. 

Dupa trecerea timpului, se scoate inelul detasabil si se niveleaza marginile. Se scoate ciocolata si indepartam fasiile de hartie de copt. Asezam in mijloc fasiile de ciocolata cele mai mari si continuam cu cele mai mici, lipindu-le cu putina frisca si formand o fundinta. Pe margini se pun dreptunghiurile de ciocolata si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcov si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

11.10.2015, 09:31

RuxyRux 1

11.10.2015, 20:07

Excelenta!

Teo 1

11.10.2015, 20:24

Uneori avem retineri in a combina legumele cu zahar,frisca...,dar, cand vad ce bine arata chiar as incerca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca