Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci

de Miha in Torturi, 14 Apr 2009 | 8761 vizualizari

 

Un tort cu mousse de ciocolata si cu nuci de la Miha.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 150 g faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse-ul ce ciocolata si nuci avem nevoie de:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura coniac
Portii: -4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat. Cand incepe sa se aureasca, turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat, iar restul pentru insiropat.

Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Daca spuma de albusuri are consistenta corecta, amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

La sfarsit nuca macinata.

Turnam compozitia intr-o tava ( 26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca. Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.

Restul de frisca il batem bine.

Adaugam peste ciocolata si amestecam usor. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Topim ciocolata impreuna cu untul, frisca si coniacul. Lasam sa se raceasca.

Blatul copt si racit il taiem in 3 parti.

Insiropam fiecare parte si umplem cu crema. Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi “imbracate” cu nuca.

Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolată şi cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere,caramel si ciocolata