Tort cu mousse de mandarine si ciocolata

de maisondenisse in Dulciuri, 4 Dec 2015 | 5311 vizualizari

 

Pentru ca ador aroma de mandarine sau portocale m-am gandit sa o includ intr-un tort. Textura cremoasa se potriveste perfect cu aroma mandarinelor.

 

INGREDIENTE

Blat (24 cm)

  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 30 ml lapte
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de mandarine

  • 2 galbenusuri
  • 120 g lapte
  • 70 g zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 6 g gelatina
  • 100 ml suc de mandarine
  • 200 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata:

  • 2 galbenusuri
  • 120 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 6 g gelatina
  • 220 g ciocolata
  • 30 g unt +50 ml frisca lichida
  • 400 ml frisca lichida

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de mandarine si ciocolata:

Blat:

Se separa ouale; albusurile se bat cu un varf de sare spuma tare, apoi se adauga o lingura de zahar si se bate pana obtinem o spuma lucioasa.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga uleiul si laptele, se amesteca din nou.

Se amesteca faina impreuna cu praful de copt si cacaua, se cerne peste galbenusuri si se amesteca pana ce se omogenizeaza. Se adauga spuma de albusuri si se incorporeaza.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se baga la cuptorul preincalzit 15 minute. Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar.

Crema de mandarine:

Gelatina se pune la hidratat in sucul de mandarine.

Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul pana acesta se topeste.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu amidonul peste care se toarna laptele caldut si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Compozitia se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa.

Gelatina se topeste la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se toarna peste compozitia de oua. Se amesteca repede pana se incorporeaza si se lasa deoparte sa se raceasca.

Frisca se bate spuma tare si se incorporeaza in compozitia racita complet.

Punem compozitia intr-o tava de 18 cm diametru tapetata cu folie alimentara si o bagam la congelator 1 h.

Mousse de ciocolata:

Gelatina se hidrateaza intr-o ceasca impreuna cu o lingura de apa.

Laptele se pune pe foc si se incalzeste.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, peste care se adauga laptele caldut si punem din nou pe foc compozitia. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa precum o smantana.

Gelatina se topeste la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde si se adauga in compozitie.

Intr-un bol maruntim ciocolata, adaugam untul si frisca lichida si se topeste la foc mic pana obtinem o compozitie omogena.

Ciocolata topita se amesteca cu compozitia de oua si se lasa deoparte.

Frisca lichida se bate tare si se se incorporeaza in compozitia de ciocolata.

Glazura:

Se topeste ciocolata maruntina impreuna cu frisca lichida si untul.Se lasa deoparte sa se raceasca, dar sa fie inca fluida cand se toarna peste tort.

Asamblare:

Intr-o forma cu pereti detasabili adaugam un film pe margine, asezam blatul pe care il insiropam, adaugam 2-3 linguri de mousse de ciocolata, se niveleaza si se baga pentru aproximativ 10 minute la congelator. Se aseaza in centru tortul de mandarine, adaugam restul de mousse de ciocolata si nivelam. Se baga la congelator pentru 1-2 ore.

Tortul se scoate de la congelator, se scoate din forma si se aseaza pe un gratar, apoi se toarna glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de mandarine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

Rocsi 1

04.12.2015, 20:24

Ce mult imi place combinatia de arome!

miki_a 1

05.12.2015, 05:17

Ce reteta de reteta!!!! Bravo!

dantes 1

05.12.2015, 10:12

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu 2 creme