Tort cu nuca

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 7472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • Crema de piersici
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 200 g piersici(din compot)
  • 1 ciocolata alba
  • 100 g zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 200 g frisca
  • 1 ciocolata
  • Decor
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca
  • 200 g frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul,zaharul vanila si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea,adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.

Adaugam in fir subtire uleiul,apa,faina,praful de copt,nuca si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetat cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 3 felii

Crema-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele,frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,lasam sa se raceasca foarte bine.

Dupa ce sa racit mixam pana ce isi dubleaza volumul,adaugam piersicile(scurse de zeama)tocate marunt si amestecam bine,

Crema de ciocolata-intr-un ibric adaugam ciocolata,frisca si amestecam pana ce se topeste,lasam sa se raceasca dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul,

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie-crema de piersici-foaie-crema de ciocolata-crema de pirsici-foaie imbracam tortul in frisca si dam la rece 30  min.

Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca,lasam cateva secunde sa se raceasca dupa care turnam pe marginile tortului,dam la rece 30 min,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Geanina87 1

21.04.2016, 08:36

yamiiii, vreau si eu o felie

Lau 1

21.04.2016, 21:17

CameliaR 1

12.05.2016, 11:31

Ce tort minunat! Cred ca se potriveste de minune crema de piersici cu blatul de nuca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie