Tort cu nuci, ciocolata si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 28 Noi 2011 | 27913 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

Blat negru:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 60 g unt
  • 50 ml lapte
  • 120 g faina
  • 15 g cacao
  • 100 g nuca tocata
  • 10 g praf de copt
  • Vanilie
  •  

Blat alb:

  • 200 g albus ou
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 110 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g nuca
  • Vanilie
  •  

Crema ganache cu nuca:

  •  
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolata
  •  
  • 100 g zahar pudra
  • 150 ml frisca
  • 150 g nuca
  •  

Caramel:

  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana pentru frisca(30% grasime)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci, ciocolata si caramel:

Blat negru:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si laptele. Faina, nuca, cacaua si praful de copt se amesteca si se adauga in compozitia lichida. Se omogenizeaza. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina. Se toarna compozitia si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma.

 Blat alb:

Albusul de ou se mixeaza  cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul obtinandu-se  o spuma lucioasa; se adauga uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma de albus. Se incorporeaza cu ajutorul unei linguri pentru a nu se lasa spuma. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt sau faina si se toarna spuma; deasupra se presara nuca tocata. Se coace 30 minute la temperatura medie, se lasa in cuptor 10 minute, apoi se scoate pe un platou.

Crema ganache cu nuci:

 Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se lasa sa se rceasca, apoi se lasa la frigider 3h. Dupa ce a stat la frigider se mixeaza crema pana se obtine o spuma fina.

Restul de frisca se bate spuma si se amesteca cu crema de ciocolata. Se adauga nucile toacate si se pastreaza la frigider.

Caramel:

Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca.

 Asamblare:

Pe un platou se aseaza blatul de ciocolata si nuci, se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, se niveleaza si acopera cu blatul alb insiropat. Se acopera cu o folie si se se da la frigider pentru minim 2 h, apoi se scoate inelul din jurul blatului si se toarna caramelul racit, se inobileaza cu nuci si se pastreaza in frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci, ciocolata si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

gabriella221184 1

08.07.2013, 13:28

sa inteleg ca la crema in total sunt 300 ml de frisca?

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 20:01

delicios tort

babi5 1

15.12.2014, 07:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte