Tort cu rodii

de jolygina in Torturi, 10 Mar 2011 | 8378 vizualizari

 

acest tort il dedic mamici mele pe care o iubesc foarte mult cu ocazia luni femeilor si nu am putut sa ajung persoanal la ea sa-i daruiesc un martisor

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru umplutura si decor:
  • 3 cutii de frisca lichida de 200ml
  • 2 rodi
  • un compot de ananas
  • un plic de crema de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rodii:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma,  dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem compozitia. Punem tava la cuptor circa 30-40 min la 150 de grade

Umplutura :

2 cutii de frisca le batem spuma dupa care le amestecam cu o rodie care a fost pasata cu blendarul. Astfel crema obtinuta o folosim pentru a umple foile

Asamblarea tortului :

Taiem blatul de pandispan in 2 pentru a obtine 2 parti egale , dupa care fiecare parte o taiem pe orizontal asa obtinem din blatul de pandispan 4 foi. Insiropam foaia cu sucul de la ananas dupa care punem pe prima foaie crema din frisca cu rodii, iar  a doua foaie o umplem cu ananas, iarasi cu frisca de rodii si la sfarsit cu ananas. Ornam cu cealata cutie de frisca si crema de cicolata care a fost facuta conform instructinuilor de pe plic, iar in mijlocul tortului punem fructele de rodii pentru ai da un aspect placut .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea