Tort "Daria"

de Angelina_Elena in Torturi, 20 Mar 2013 | 4540 vizualizari

 

Astazi surioara mea Daria, a implinit 10 anisori! Scumpa mea, iti doresc tot binele din lume, multa sanatate, fericire si fie ca soarele sa-ti zimbeasca de fiecare data, iar fluturasii sa-ti impartaseasca bucuria lor! LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Crema de capsuni:
  • 1 plic Creme Ole de capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 180 ml lapte
Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina granule(Dr. Oetker)
Decor:
  • trandafiri si frunzulite din pasta de zahar
  • cereale cu glazura de ciocolata
  • biscuiti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Daria":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Crema de capsuni: Intr-un vas punem frisca lichida,laptele,Crema Ole de capsuni si mixam pana se intareste.

Mousse de ciocolata cu lapte: Punem gelatina intr-un bol si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.

Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.

Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)

Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat crema de ciocolata in frisca batuta.

Asamblare: Blatul de tort rece se taie in 2.

Intr-o tava cu pereti detasabili, punem primul blat insiropam, apoi intindem crema de capsuni.

Apoi punem cel de-al doilea blat insiropat, intindem uniform crema de ciocolata alba apoi dam tortul la rece peste noapte.

A doua zi se scoate de la rece, se imbraca intr-un strat subtire de crema.

Cerealele si biscuiti se sfarma fin, apoi cu ajutorul unui cutit imbracam marginea tortului.

Deasupra se orneaza cu trandafiri si frunzulite din pasta de zahar.

Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul de tort l-am copt intr-o tava cu diametrul de 25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Daria"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

CookieMonster 1

28.03.2013, 15:19

cat de delicios poate sa arate!

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:31

mmm...delicios

babi5 1

16.12.2014, 20:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si curmale