Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici

de Krystal in Dulciuri, 10 Oct 2015 | 2192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 Lg cafea instant
  • 1 praf Sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema mascarpone si piersici :
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca indulcita
  • 2 piersici
  • 6 lg zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • Pt.ornat:
  • 100 ml frisca indulcita
  • Bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici:

Blatul:

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina si amestecam cu praful de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua instant pana se spumeaza. Separat se bat albusele pana se tin de tel. Se amesteca galbenusurile spuma albusirile batute spuma si apoi se adauga  faina , cacao si praful de sare si lingurita de praf de copt. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.

Crema:

Se pune gelatina in 100 ml apa rece , apoi se pune vasul cu gelatina in apa calda ca sa se dizolve bine.

Se amesteca mascarponele cu zaharul pudra si piure-ul facut din 2 piersici decojite si gelatina.

Intre timp se mixeaza frisca apoi se adauga peste mascarpone si se amesteca incet sa nu se taie.

Asamblare:

Se taie blatul in 3 si se pune crema.

Cu restul de crema ramasa se imbraca tortul si apoi se orneaza cu frisca si bombonele colorate.

Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao si alune de padure