Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana

de Ancutsa in Mancare copii, 2 Iul 2019 | 1196 vizualizari

 

Tort de îngheţată cu vanilie și șofran, cu foi de napolitană: două albe și una neagră, în mijloc, pentru contrast și culoare. Am folosit îndulcitor în loc de zahăr, însă nu s-a simțit diferența, a fost la fel de gustoasă. În plus, pentru cei care nu sunt la dietă, se poate decora și cu dulceață de cireșe făcută în casă.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 5 gălbenuşuri,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Un vârf de cuțit de șofran,
  • un plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 praf de sare,
  • 150 ml lapte călduț,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 2 foi de napolitană albe,
  • 1 foaie de napolitană neagră,
  • Dulceață de cireșe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana:

 

 Se încălzeşte laptele, se dă de pe foc și se adaugă un vârf de cuțit de șofran (acesta își eliberează aroma în lichid cald).

Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon şi un praf de sare, cu mixerul, până se albesc. În continuare, se toarnă în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, amestecând tot cu mixerul, pentru a o face spumoasă şi aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor.

Se lasă la răcit, apoi se încorporează treptat frișca lichidă bătută mai moale, amestecând cu mixerul.

Montare: într-o formă de copt cu inel detașabil (în care eu am pus și folie alimentară) se așază prima foaie albă de napolitană, jumătate din crema pregătită anterior, apoi foaia neagră de napolitană, cealaltă jumătate de cremă, apoi și a doua foaia albă de napolitană. Se dă la congelator până la servire.

Se servește cu dulceață de cireșe deasupra, este foarte aromată și gustoasă.

 

Timp de gătire: aprox 10 min

Timp de pregătire: aprox 40 min (+ 2 h la congelator)

Porţii: 8

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/tort-de-inghetata-de-vanilie-cu-foi-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata pentru copii - cu banane, cacao si cocos