Tort de post

de eclerash in Torturi, 29 Noi 2010 | 19896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cani faina
  • 3 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri gem(caise)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 linguri cacao
  • frisca(de post)
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 2 banane
  • 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Se fac 2 blaturi.

Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.

Asadar:

Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.

Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.

Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.

In ciocolata adaugam o parte din frisca.

Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.

Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.

TIPS-URI

1

Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

29.09.2011, 22:33

La multi ani!!!! sa fii fericita

mihaela25_lc 1

26.11.2011, 11:36

cu siguranta ai facut si un sirop..

alieli 1

29.11.2011, 21:28

Super tortul...am facut si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post