TORT DE SPANAC

de Roda in Torturi, 12 Mai 2009 | 4905 vizualizari

TORT DE SPANAC

 

Imi plac nu numai torturile dulci, ci si cele pe baza de legume.

 

INGREDIENTE

  • (pentru aluat):
  • 500g.faina,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 2,5dl. apa,
  • sare;
  • (pentru umplutura):
  • 1 kg.spanac proaspat,
  • 1 felie de paine uscata fara coaja,
  • 8 oua,
  • 80g.parmezan ras,
  • 50g.cascaval afumat,
  • 50g.unt,
  • 2 linguri maghiran uscat,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE SPANAC:

1.Se pregateste aluatul din faina, sare, ulei si apa.Din coca se fac 12 bucati egale,care se pun pe un servet curat ,presarat cu faina si se lasa timp de 1 ora.

2.Intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm. ,unsa cu ulei  si tapetata cu faina ,se pune prima foaie astfel incat sa depaseasca cu  1 cm. marginile formei.Se unge cu ulei,se pune a doua foaie ,se unge ,urmeaza a treia foaie  si se repeta pana la a sasea foaie.Se pune deasupra umplutura,care se prepara astfel:se spala spanacul,se sareaza putin si se caleste .Se pune intr-un bol,se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa,2 oua,3 linguri parmezan,maghiranul,cascavalul ras,nucsoara si piper.Se pune umplutura peste cele 6 foi si , cu lingura, se fac 6 adancituri,in care se sparg cele 6 oua ramase.Se sareaza, pipereaza si se presara restul de parmezan.

3.Se acopera cu restul de 6 foi,care se pun identic ca primele.Pe marginea tortului se pun bucatele de unt ;se unge suprafata tortului cu ulei si  se inteapa usor in 10-15 locuri .Se coace la 200*C,timp de 1 1/4 ora.Se serveste  taiat ca tortul cu maghiran presarat deasupra si cu un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE SPANAC" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone