Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata

de laylalala in Prajituri, 3 Mai 2010 | 4567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 baton de vanilie
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 20 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40 gr unt, topit
  • Pentru umplutura si décor
  • 1L lapte
  • 1 plic praf de pudding de ciocolata
  • 1 plic praf de pudding de frisca
  • 5-6 linguri zahar
  • 200 gr visine din compot
  • 100 gr ciocolata, topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata:

Se incinge cuptorul la 190ᵒC.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina forma de copt.
Se rad semintele batonuluii de vanilie.Se bat ouale cu zaharul si semintele de vanilie.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt.Se inglobeaza faina in amestecul cu oua, apoi se adauga untul topit si se mixeaza pana la omogenizare.Se toarna compozitia obtinuta in forma si se da la copt 30 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj.Se taie blatul pe orizontala in 2.Primul blat se unge cu pudding de ciocolata, se presara 200 gr visine, se pune deasupra pudding-ul de frisca, iar in final se aseaza al 2-lea blat.Se decoreaza tortul cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cacao, ciocolata si rahat