Tort Diplomat cu piscoturi

de mamaieelena in Torturi, 25 Mai 2011 | 32817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 galbenusuri
  • 180gr.zahar
  • 600 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cutie cu ananas taiat bucati
  • 3 plicuri cu frisca
  • 8 foi de gelatina
  • decor
  • kiwi, nectarina,ananas si cireasa confiata
  • 1 plic frisca
  • 125 ml lapte rece 
  • 1 cutie cu piscoturi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

Crema care se face din lapte 225 ml, zahar 180 g si cele 9 galbenusuri pe foc mic, dar sa nu clocoteasca.

Iintre timp se pune gelatina la inmuiat, iar  cand crema este gata si gelatina moale se pune gelatina in crema si se amesteca pana se dizolva complet, apoi se da la rece. Cele trei plicuri de frisca si cu restul de lapte se vor bate cu mixerul bine pana se intareste frisca, apoi se adauga crema rece peste frisca amestecandu-se cu lingura de lemn sa se omogenizeze bine. 

Acum tapetam cu folie de plastic alimentara o forma. Eu am avut o forma rotunda si am pus piscoturile de jur-imprejur, in mijloc am pus crema jumatate, apoi am pus jumatate din ananasul (fructul bine scurs) din compot pe toata suprafata si am rasturnat si jumatatea ramasa de crema. Am imprastiat pe toata suprafata piscoturi, am acoperit bine si am dat la rece.

A doua zi l-am ornat, am pus frisca si fructele.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru cel mai simplu si delicios cheesecake la cuptor

ieri la 21:32

Reteta de aluat universal, pentru chec si briose

ieri la 17:44

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 11:11

Tarta rustica cu rosii si cascaval

de Rocsi 9

pe 11.09 la 20:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort a la Mihaela