Tort Dobos

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 60372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 oua,
  • 8 linguri apa,
  • 12 linguri de faina,
  • 12 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 zahar vanilat,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 250 gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250 ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.
  • Decor:
  • 300 gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru foi separi ouale. Galbenusurile se mixeaza cu 6 linguri zahar, zaharul vanilat si 4 linguri de apa si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri apa si un praf de sare si cu 6 linguri de zahar apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se intinde cu cutitul pe 5 (cinci) foi de copt si se coc la foc potrivit timp de 8-10 minute fiecare foaie. Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi se indeparteaza hartia.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma.

Foile se umplu cu crema iar deasupra se pune ciocolata topita cu uleiul, se intinde cu cutitul si se orneaza cu crema daca ti-a mai ramas. Daca vrei sa fie mai inalt taie fiecare foaie in doua si le suprapui rezultand 10 foi mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac