Tort ecler cu afine

de alldaycooking in Torturi, 20 Feb 2013 | 24502 vizualizari

 

Am venit sa va indulcesc, poate mai aveti vreun vot si pentru mine!!!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr unt
  • 400 ml apa
  • 180 gr faina
  • putina sare
  • 3 galbenusuri si 2 oua intregi

Crema:

  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 gr ciocolata alba (Milka)
  • 1 ceasca afine congelate
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 3 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler cu afine:

Pentru aluat am procedat exact ca la reteta Coffe cravings. Din acest aluat am pregatit 2 foi cu diametrul de 22 cm. 

Restul aluatului l-am folosit pentru a face niste gogosele, jumatate dintre ele ceva mai mari, restul mai micute.

Important e ca intre gogosele sa ramana un spatiu destul de mare pentru a nu se lipi intre ele, intru cat cresc considerabil.

Pentru crema am incalzit 200 ml smantana impreuna cu ciocolata alba rupta bucatele.

Important e ca smanatana sa nu fiarba, doar sa se incalzeasca si sa permita ciocolatei sa se topeasca. Am lasat crema la frigider aprox 1 ora, iar apoi, pentru ca ma grabeam, am introdus castronul cu crema in congelator 30 de minute.

Am mixat crema pana cand s-a ingrosat si a devenit spumoasa.   

Din aceasta crema am luat 3-4 linguri pe care le-am amestecat cu cateva bobite de afine. Am mixat crema pana cand s-au zdrobit bobitele si a capatat o culoare movalie.

Jumatate dintre gogosele (cele mari) le-am umplut cu aceasta crema.  

Pe un platou am asezat una dintre foi, am distribuit deasupra acesteia jumatate din crema de ciocolata alba, am pus apoi gogoselele umplute cu crema.

In spatiile ramase intre gogosele am pus restul de afine. Am acoperit gogoselele cu restul de crema de ciocolata si apoi am asezat cea de-a doua foaie.  

Restul de smantana am mixat-o pentru a obtine frisca. Am acoperit tortul si marginile acestuia cu aceasta frisca.  Am decorat cu restul de gogosele si un ghem de fire de zahar ars (facut din 3 linguri de zahar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure