Tort Iepurasul Diplomat

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 6354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de fistic
  • 1 kiwi
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • bombonele pentru decor
  • putin colorant alimentar rosu
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurasul Diplomat:

Eu am vrut sa fac un tort mare de 2 kg si am folosit multa frisca.
Pregatim piscoturile mai intai. Le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort cu pereti detasabili pe fundul formei.  Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul.  Adaugam si ouale.  Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.  Iata cum iese. Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota. Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker.  Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca. Dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.  Incorporam si fructul kiwi.  Incorporam stafidele. Inmuiem cele 5 piscoturi taiate marunt pe care le-am oprit sa le punem la jumatatea tortului. Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat, iar dupa aceea punem piscoturile.  Punem si a 2-a parte de crema si ultima. Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca dupa acre il scoatem indepartam inelul de la forma si il ornam. Eu am ornat tortul cu bombonele rosii si am avut un iepuras de ciocolata. Am colorat putina frisca cu colrant alimentar rosu si am ornat cu ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepurasul Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

04.12.2009, 10:23

elena1988 1

11.01.2011, 18:36

arata minunat, felicitarii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de sparanghel reteta gustoasa si sanatoasa

ieri la 16:48

Supa crema de dovleac cu lapte de cocos reteta rapida si delicioasa

ieri la 16:03

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

ieri la 15:53

TOP
utilizatori

vasimur

2141 puncte

RODIMUR

1059 puncte

oanapl

1006 puncte

 Merisor

1000 puncte

mihaelar63

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Alba ca Zapada