Tort "Inimi de cristal"

de alilianaa in Torturi, 2 Iun 2013 | 5515 vizualizari

 

Tort aniversar pentru copilul meu drag......Mara l-a numit asa si nu am putut sa o contrazic... si mi-a placut si ideea. Mai mult ca niciodata, tortul i sa potrivit perfect.
M-am inspirat din reteta de tort cu caramel a lui Gaby..Multumesc pe aceasta cale.>:D< a suferit mici modificari ...Blatul este excelent.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • o cana de zahar,
  • 7 linguri faina (la numaratoare au iesit cam 9 linguri) ,
  • 2 linguri amidon,
  • un praf de copt,
  • 30 ml ulei ( 6 linguri am pus eu),
  • 30 ml apa,
  • zahar vanilat
  • Crema:
  • Smantana de frica ,,la Dorna"- 2 cutii a cate 200 ml,
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata:
  • 30 g unt,
  • o tableta de ciocolata,
  • 2 linguri apa.
  • ornat:
  • inimi de ciocolata colorate din zahar
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar,
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Inimi de cristal":

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se fac spuma, dupa care se adauga zaharul in portii mici. Se mixeaza bine pana ajunge ca bezeaua. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul. Se pun peste albusurile batute bine. Se mixeaza. Se adauga aromele. Se mixeaza. 

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca. Se pun lingura cu lingura in aluatul de mai sus. Se scot telurile si se introduce o spatula cu care vom amesteca aluatul, normal de jos in sus. Se pune la copt in forma de tort rotunda pentru 40 min. la foc mediu. Se face testul scobitorii. 

Crema: Frisca se bate bine cu zaharul pudra, pana se intareste bine. Se da la rece. 

Siropul: se arde intr-o craticioara zaharul si cand capata culoarea caramelului se ia de pe foc, se pune apa si se lasa sa se topeasca. 

Sos de ciocolata: untul se pune intr-un vas impreuna cu ciocolata si se pun pe foc. Pentru a fi mai sigura mai adaug 2 linguri de apa. Se topesc impreuna, se omogenizeaza. 

Asamblare: tortul se taie in trei: prima parte se insiropeaza, se pune o parte de frisca, se adauga a doua parte a blatului si tot asa pana la final. Tortul se imbraca in frisca; dupa inspiratie se fac diverse,, moturi". Dupa ce sosul de ciocolata s-a racit incat sa poata fi pus pe frisca, m-am jucat picurand din lingura fir de ciocolata. Am ornat cu inimioare de ,, cristal" de zahar. 

Se da la rece pentru cateva ore, daca rezista:) 

Pofta buna. Cu drag,

TIPS-URI

1

zaharul in frisca se poate pune in functie de gust

2

se pot folosi orice tip de ornament...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Inimi de cristal"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Tuxedo...si-o aniversare de suflet!