Tort "La mai mult si la mai mare "

de anisoara in Torturi, 19 Iun 2010 | 67355 vizualizari

 

Dupa cum am numarat eu , am ajuns la cifra de 100 de retete pe Bucataras. E mult sau putin ... cu greu am ajuns la prima suta, dar cum se spune vorba in popor - prima suta greu ... mai departe ... n-ai ce face . Va multumesc din suflet pt ca sunteti alaturi si ma sustineti, si pt ca m-ati primit in echipa voastra vesela si plina de viata.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi - cumparat sau preparat
  • lapte condensat- doua cutii
  • unt - 100 gr
  • nuci pisate- 200 gr
pentru ornat
  • 50 gr ciocolata
  • biscuiti  250 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La mai mult si la mai mare ":

 Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la aluat. Al doilea aspect:  e necesar sa gauriti cu furculita toata suprafata aluatului intins . Se coc blaturile la o temperatura de 150 C , pentru ca trebuie sa fie bine uscate in cuptor. In combinatie cu crema de lapte condensat fiert si nuca faramitata - ele dau un gust crocant. Acesta este efectul acestui tort. Gustul crocant al foilor coapte.

Crema se prepara din lapte condensat fiert  , amestecat bine cu unt moale. Laptele condensat se poate cumpara gata fiert , sau daca nu aveti posibilitatea sa cumparati , atunci se fierb borcanele intr-un vas mai mare, asezat la fund cu o stofa , timp de 4 ore. Se raceste si se amesteca cu untul moale.

 Se asambleaza tortul din foi , pe care  le pasati usor cu mana, daca se farama putin , nu va faceti grija. Se unge cu un strat subtire de crema si se presara cu nuca macinata deasupra.  In crema ramasa se adauga putin praf de cacao, sau se topeste o bucata de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.

Se poate taia cu un cutit foarte bine ascutit si mai subtire la lama ,formand mici prajituri   ornate dupa gust. 

 

TIPS-URI

1

La Decor este folosit 2 feluri de lapte condensat- o cutie de lapte condensat cu gust de piersic, care are culoarea rozalie. Este uns deasupra ultimului blat. Alta cutie- lapte condensat fiert. El se vinde gata fiert si e de culoarea maronie si consistenta  care o vedeti pe poze. Eu am luat seringa  cu N 46 care il vedeti in ultima poza- de ornat torturi , am umplut-o cu lapte condensat  si am ornat dupa preferinta Cand faceti carourile pe tort  staruiti-va sa nu beti coniac, cum va sfatuieste  Miha, pt ca o sa va tremure mainile  si nu o sa reusiti, sa le trasati drepte .Aparte , pe o hartie de pergament am desenat un evantai cu creionul si deasupra am desenat cu ciocolata topita. S-a intarit si le-am aranjat pe tort. In mijlocul lor am facut o floricica din lapte condensat fiert . Pe parti am aranjat biscuti de culoare maronie si i-am scris cu ciocolata ramasa. Timpul de decorare 15 minute. E foarte usor si foarte repede. Aparte,  voi descrie o reteta -  mai amanuntita, despre laptele condensat .  Cutiile cumparate de lapte condensat se vad in poza cu a 3 de la urma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La mai mult si la mai mare "" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "80 ++"