Tort "Padurea Neagra"

de Miha in Torturi, 2 Ian 2011 | 10014 vizualizari

 

Visam de multa vreme la acest tort, la combinatia de frisca cu visine...mmm... L-am facut de Revelion in varianta mini :)) Pana la urma au mancat si mofturosii mei, cu o singura conditie...sa mananc eu si visinele lor. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 ml frisca Hulala cu cacao
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca doar daca e absolut necesar
  • 1 lingura zahar
  • 1 borcan compot de visine (720 g)
  • 10 g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea Neagra":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu untul topit si racit si esenta de vanilie se incorporeaza usor in spuma de albus. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu inel detasabil ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de 25 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.

Umplutura:

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama. Punem deoparte cateva visine pentru decor ( eu m-am zgarcit si am pus numai vreo 12 si au fost cam putine si a trebuit sa improvizez :)) ), iar la restul le scoatem samburii.

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Din zeama de la compot punem deoparte 1/2 pahar pentru insiropat, restul punem intr-un vas si incalzim usor la foc mic. Cand s-a incalzit cat sa fie suportabil la deget ( nu fierbinte) se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta se topeste. Se da la rece pana incepe sa se inchege.

Smantana pentru frisca foarte rece se bate cu mixerul pana incepe sa capete o oarecare consistenta, moment in care adaugam zaharul si zaharul vanilat. Mai batem putin devine pufoasa. Se tine la rece pana se monteaza tortul.

Frisca lichida cu cacao se mixeaza pana devine pufoasa si se intareste. Se poate inlocui cu frisca normala in care adaugati 1-2 linguri cacao.

In tava in care am copt blatul punem prima parte de blat, ungem cu un strat de jeleu, frisca cu cacao, visine si frisca. Acoperim cu cel de-al doilea blat si repatam operatiunea. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore.

Se rastoarna tortul pe un platou, se imbraca in frisca cu cacao si se orneaza cu moate de frisca, visine si carlionti de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea