Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 2976 vizualizari

 

Parca nu puteam sa las sa treaca ziua mea... fara un tort preparat in casa :))) Ca doar sunt si eu un bucataras :)))) am ales acest tort incredibil de delicios, de o finete extraordinara si pot sa va spun ca m-am indragostit iremediabil de el, asa ca l-am si pus imediat in topul deserturilor favorite!
Reteta am vazut-o la Laura Vitale...care mi se pare una dintre cele mai senzationale culinarese ever!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 227 g zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite amidon( sau faina cernuta de cateva ori prin sita)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 500 g frisca lichida mixata cu 2 linguri de zahar pudra
  • fructe de padure( eu am pus congelate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni:

Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine).

Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie  pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei.

Pergamentul se intoarce cu fata liniata in jos pe o tava speciala de copt ( eu am folosit tava de cuptor).

Se incinge cuptorul la 150 de grade.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si vanilia lingura cu lingura. Secretul este ca albusurile sa fie bine mixate cu zaharul astfel incat atunci cand probezi sa nu mai simti zaharul intre degete (mixati cu rabdare, dureaza in jur de 7 minute).

Folosind o spatula incorporam otetul si amidonul dar cu mare grija sa nu dezumflam  albusurile.

Asezam apoi lingura cu lingura albusurile pe hartia  pe care am trasat cercul si avem grija sa construim practic forma de tort.

Vom tine la cuptor blatul timp de 50 de minute. Il vom lasa apoi sa se raceasca complet.

Frisca o vom mixa cu zahar( eu am pus dupa gust si cu putina vanilie (optional).

Decoram Pavlova cu frisca si cu fructe de padure din blesug, de ce nu si cu capsuni dupa inspiratie!

 

https://www.youtube.com/watch?v=EP4zNAtrMQ0

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

01.06.2015, 21:19

nu am mancat niciodata dar arata asa de bine a ta k tre so incerc :

RuxyRux 1

01.06.2015, 22:08

Mariana scumpa mea

RuxyRux 1

01.06.2015, 22:09

Luana...merita cu varf si indesat....e minunatie curata!!!! Visez la praji asta non stop! )) Vai ce-am spus! )) Sa o probezi neaparat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort rapid