Tort Raffaello

de cristina1985 in Torturi, 7 Mar 2015 | 6143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 5 lg apa
  • 5 lg ulei
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg-ta otet sau suc de lamaie
  • sare
  • coaja lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Sirop:
  • 1/2 cana (250 ml) zahar
  • 1 cana apa
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • Crema:
  • 2 pachete unt Napolact 65 % grasime
  • 150 g lapte praf
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g nuca de cocos
  • 200 ml frisca
  • Ornat:
  • fulgi de migdale sau migdale tocate ( se gasesc la Kaufland in pungi de 100g)
  • ornamente aurii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Blat:Albusurile se bat spuma cu putina sare.Zaharul si apa se pun la fiert pana da in clocot si se topeste zaharul.Se toarna siropul fierbinte peste albusuri si se amesteca.Adaugi galbenusurile batute cu uleiul, amestecand continuu, dupa aceea praful de copt stins cu otet.La sfarsit se adauga faina cernuta si se amesteca de jos in sus cu o spatul.Se pun zaharul vanilinat, esenta de vanilie, si coaja de lamaie.

Se fac doua blaturi, pe rand  (eu le-am facut intr-o tava de tarta,cu diametrul de 26 cm ).Se tapeteaza cu hartie de copt , se unge cu ulei si se presara faina. Se toarna jumatate de cantitate si se da la cuptor 10 minute foc mare, apoi la foc mic.

Sirop: Se pune apa cu zaharul la fiert, pana se topeste zaharul si da in clocot.Cand s-a racit se adauga esenta si  zaharul vanilinat.

Crema: Untul moale il amesteci cu zaharul pudra, apoi adaugi lapte praf, frisca batuta si la safrsit, nuca de cocos.

Pe primul blat insiropat , se pune crema.Se aseaza al doilea blat, care vine insiropat si se pune restul de crema ( se pune si pe margine).Deasupra se aseaza ornamentele aurii , iar pe margine bucatile de miglale. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello cu zmeura