Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100

de nadea68 in Torturi, 30 Noi 2013 | 7370 vizualizari

 

Cui ii place ciocolata il invit sa incerce aceste tortulete pline de ciocolata :).
Am preparat tortulete pentru a sarbatori cu voi reteta mea nr. 100 si pentru mama mea care dupa un an si jumate a venit in vizita la mine in Italia.Deci le-am facut cu toata inima

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata neagra
  • 1 galbenus
  • 2 oua
  • 90 g zahar
  • 80 g unt
  • 20 g faina
  • 1 vanilie
  • zahar pudra
  • zmeura
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100:

Incepem cu ciocolata pe care o topim impreuna cu untul la bagnomaria.

Intr-un castron batem ouale si galbenusul cu zaharul.

Cand devin o crema adaugam ciocolata si amestecam.Ciocolata o lasam un pic sa se raciasca.

Adaugam si faina cu vanilia. Amestecam bine.Rezulta o crema ciocolatoasa.

Luam forme de briose, le ungem cu unt si presaram zahar, si le umplem cu crema de ciocolata 3/4.

Bagam la cuptor 10 minute la 160°.

Cand sunt gata la rasturnam pe platou sau direct pe farfurioare de desert.Le ornam cu zahar pudra si zmeura.

Se servesc calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulete cu crema de branza