Torturi copii (pictate)

de cec in Torturi, 8 Dec 2010 | 15204 vizualizari

 

Am facut un blat din care mi-au iesit 2 torturi (cu printesa si Tom si Jerry)

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  •  5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 1/2 cana apa minerala,
  • 200 g faina,
  • 1 plic budinca caramel
  •  1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • crema1 tort printesa
  • 2 ciocolate
  • 200g frisca
  • crema2 tort tom si jerry
  • 250g mascarpone
  • 250-300g frisca
  • pasta de zahar
  • 450 zahar pudra cu amidon
  • 50 g miere
  • 5 grame gelatina
  • arome (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torturi copii (pictate):

Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat formeaza o maioneza "dulce".Apoi se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida,dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa,mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.Intr-un castron,amestecati faina cu cacaua cu praful de budincasi cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.Se unge o tava cu unt,si se toarna ,niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.Cand blatul este gata,se lasa sa se raceasca.

crema1

se topeste ciocolata in frisca incalzita, se raceste apoi se mixeaza sau mai simplu se topestesi se amesteca cu frisca batuta

crema2

se bate frisca si se adauga mascarpone si se amesteca sau mixeaza pana la omogenizare. Ornamentele la amandoua sunt din pasta de zahar

Tort printesa e imbracat in pasta de zahar si tort tom si jerry in crema de mascarpone cu frisca si apoi pictat peste 

Aici e reteta de pasta de zahar postata de Adriana Micoleta pe culinar.ro:

Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.

Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.

Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.

Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.

Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torturi copii (pictate)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

Doralinda 1

25.05.2011, 11:23

Buna, sunt f; frumoasele torturile tale! peste 3 saptamani au si fetitele mele ziua de nastere, si ma gandeam sa fac eu tortul, nu sa il cumpar gata, cel putin stii ce pui in el! o intrebare te rog, cum ai facut desenul? e gata? l-ai cumparat din comert?
daca ai putea sa imi scrii, e-mailul meu e [email protected]
multumesc mult de tot!

Doralinda 1

25.05.2011, 11:28

tot eu!
tocmai am vazut mai sus cum ai facut! voi incerca si eu, doar ca problema e ca locuiesc in strainatate si chiar nu am vazut carioci alimentare, voi intreba azi la patiserie, sper sa am noroc!
o zi buna!

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine